Warsztaty kulinarne z Darią Ładochą towarzyszące premierze książki „Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn” odbyły się we w Składzie Bananów w Warszawie.
„Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn” to propozycja dla osób aktywnych i zapracowanych, ale chcących mimo braku czasu odżywiać się świadomie oraz zgodnie z zasadą 5 posiłków dziennie. Daria Ładocha prezentuje 70 przepisów na zdrowe dania, których przygotowanie zajmie mniej niż kwadrans oraz które można zabrać ze sobą np. do pracy.
Polecamy także: Lara Gessler: Córka Magdy Gessler promowała swoją książkę!
W warsztatach udział wzięli m.in. dziennikarze i fotoreporterzy. Daria Ładocha rozpoczęła spotkanie od krótkiego miniwykładu. Opowiedziała, dlaczego samodzielne gotowanie jest istotne, jak przygotowywać zdrowe posiłki oraz w jaki sposób oszczędzać czas i pieniądze. Następnie zaprosiła uczestników do wspólnego przygotowania kilku dań z książki „Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn”, m.in. hummusu z białej fasoli z orzechami, zieloną pietruszką i cytryną, szybkiej przekąski z rzodkiewek na ciepło z łososiem i koperkiem oraz sałatki z kozim serem, malinami i oliwkami. Uczestnicy przekonali się, że faktycznie potrawy te można przygotować w maksymalnie 15 minut. Nie zabrakło praktycznych wskazówek oraz tricków, a także oczywiście degustacji samodzielnie przygotowanych posiłków.