Autorka bloga „Zając kica w kuchni” oraz aktorka, czyli Aneta Zając coraz częściej pokazuje na swoim blogu i kanałach społecznościowych bardzo wymyślne potrawy i przepisy, które sama wymyśla. Z okazji Tłustego Czwartku postanowiła przekonać internautów, że… wcale nie musi być tłusty. Zaproponowała bowiem pieczone pączki z gorzką czekoladą.
Polecamy – „Z miłości do smaku” – nowa inspirująca książka kucharsko-lifestylowa
Aktorka coraz odważniej komunikuje się na swoim blogu, co dostrzegają też firmy
i reklamodawcy. W lutym opublikowała swoje przemyślenia na temat sprzętu kuchennego marki Russell Hobbs, a dokładnie linii RETRO. Aktorka z kubkiem kawy w ręku zaprezentowała kawałek wnętrza swojej kuchni oraz produkty, które testowała. Poniżej przedstawiamy jej autorski przepis:
„Składniki:
- 2 szklanki mąki żytniej
- 2,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 jajka
- 50g drożdży
- 400 ml maślanki
- szczypta soli
- 1/2 szklanki ksylitolu
- tabliczka gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
- Maślankę lekko podgrzać, dodawać ksylitol i drożdże. Odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.
- Dodać później resztę składników, wymieszać i znowu odstawić na godzinę.
- Formować kulki z kostką gorzkiej czekolady w środku.
- Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C i piec około 15 minut.
- Uważać żeby nie przypalić.”
Zobacz również – Karnawałowe szaleństwo trwa – poznaj parę ciekawych przepisów!
fot. / źródło – informacja prasowa.