Autorka bloga „Zając kica w kuchni” oraz aktorka, czyli Aneta Zając coraz częściej pokazuje na swoim blogu i kanałach społecznościowych bardzo wymyślne potrawy i przepisy, które sama wymyśla. Z okazji Tłustego Czwartku postanowiła przekonać internautów, że… wcale nie musi być tłusty. Zaproponowała bowiem pieczone pączki z gorzką czekoladą.

Polecamy – „Z miłości do smaku” – nowa inspirująca książka kucharsko-lifestylowa

Aktorka coraz odważniej komunikuje się na swoim blogu, co dostrzegają też firmy
i reklamodawcy. W lutym opublikowała swoje przemyślenia na temat sprzętu kuchennego marki Russell Hobbs, a dokładnie linii RETRO. Aktorka z kubkiem kawy w ręku zaprezentowała kawałek wnętrza swojej kuchni oraz produkty, które testowała. Poniżej przedstawiamy jej autorski przepis:

„Składniki:

  • 2 szklanki mąki żytniej
  • 2,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 jajka
  • 50g drożdży
  • 400 ml maślanki
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki ksylitolu
  • tabliczka gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

  • Maślankę lekko podgrzać, dodawać ksylitol i drożdże. Odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.
  • Dodać później resztę składników, wymieszać i znowu odstawić na godzinę.
  • Formować kulki z kostką gorzkiej czekolady w środku.
  • Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C i piec około 15 minut.
  • Uważać żeby nie przypalić.”

Zobacz również – Karnawałowe szaleństwo trwa – poznaj parę ciekawych przepisów!

fot. / źródło – informacja prasowa.

Bądź na bieżąco z Kulturą – polub nas na facebook’u!

Komentarze

komentarz(y)

Nie ma więcej wpisów